contact@frenda.nl | 06-21562303

Eerste 3D printshop in Haarlem

Deel dit:

De eerste 3D printshop opent in januari zijn deuren in Haarlem. De winkel zal zich in de Spaarnestad in eerste instantie vooral richten op de verkoop van smartphone-hoesjes.

De eerste fysieke winkel die producten aanbiedt die gemaakt zijn door een 3D-printer zal zich vanaf januari 2013 vestigen in de Koningstraat te Haarlem. In het ‘mini-warenhuis’ Meneer Paprika aldaar kunnen consumenten de winkel bezoeken om te zien wat er allemaal mogelijk is met 3D-printen. De winkel zal 3DSVP gaan heten.

De winkel zal voornamelijk producten verkopen die gemaakt zijn van polyamyde (PA2200). Dat is een kunststof met eigenschappen van nylon. Toch levert de winkel ook sieraden die gemaakt zijn van RVS of zilver. In het geval de klant een gouden sieraad wil, kan er op het RVS een gouden laagje worden aangebracht.

In de winkel wordt de 3D-printtechniek uitgelegd. Klanten kunnen ook een eigen product ontwerpen, zoals hoesjes voor tablets of smartphones. De webwinkel van 3DSVP is al sinds september open. Daar kan alvast een kijkje worden genomen wat de winkel zoal zal verkopen. Ook zijn er al producten te bestellen.

In eerste instantie wil 3DSVP zich richten op de verkoop van smartphone-hoesjes. Daarbij kan het hoesje helemaal zelf worden ontworpen en geprint worden voor het bedrag van 39 euro volgens mede-oprichtster Hanneke van Pampus.

Op zichzelf is 3D-printen niet nieuw. Zo is het al mogelijk om organen te printen en zelfs hele vatenstelstels. Een fysieke winkel waarbij het te printen voorwerp ook nog zelf ontworpen kan worden is wel een nieuw fenomeen.

Bron: Emerce

Reacties

    Stel uw vraag?

    Bedankt!! Uw bericht is verzonden, u ontvangt spoedig bericht van mij.

    Er is een probleem bij het verzenden van uw bericht.. Probeer het later nog eens a.u.b.

    Uw bericht wordt verzonden..