contact@frenda.nl | 06-21562303

Nieuws

Tabletomzet hoger dan omzet overige computersoorten bij elkaar

Deel dit:

Sinds maart vorig jaar al worden er in Nederland meer tablets verkocht dan notebooks. In december werd er door Nederlanders zelfs meer geld besteed aan tablets dan aan alle notebooks, desktops en netbooks bij elkaar.

Uit een onderzoek van GfK Retail and Technology blijkt dat de totale omzet van computer gerelateerde consumentenelektronica in het vierde kwartaal van 2012 975 miljoen euro bedroeg. Dat is drie procent meer dan het jaar ervoor. Het overgrote deel van die omzet werd gegenereerd door tablets en notebooks. De omzet van tablets is ten opzichte van het jaar ervoor enorm gestegen en de notebookomzet behoorlijk gedaald.

Er werden in 2012 1,8 miljoen tablets verkocht in Nederland. Het totale aantal tablets dat in Nederland verkocht is sinds de introductie van deze vormfactor is 2,9 miljoen. Tablets brengen meer geld in het laatje van winkeliers dan alle andere computersoorten bij elkaar. Vanaf maart 2012 is het aantal verkochte tablets hoger dan het aantal verkochte notebooks.

Overige producten
Onder de andere soorten computer gerelateerde producten doen e-readers en mediaspelers het nog altijd erg goed. Deze worden in verhouding tot veel andere producten veel in fysieke winkels verkocht in plaats van via internet.

Ook draadloze toetsenborden doen het bijzonder goed. De omzet verdubbelde in 2012 ten opzichte van een jaar eerder. Deze worden niet alleen voor tablets gebruikt, maar ook voor notebooks en mediacenters bijvoorbeeld.

Inkjetprinters worden een stuk meer verkocht dan laserprinters. De oorzaak daarvan lijkt te zijn dat de cartridges van inkjets veel goedkoper zijn dan toners van laserprinters.

Bron: webwereld

Reacties

    Stel uw vraag?

    Bedankt!! Uw bericht is verzonden, u ontvangt spoedig bericht van mij.

    Er is een probleem bij het verzenden van uw bericht.. Probeer het later nog eens a.u.b.

    Uw bericht wordt verzonden..